Juridisch advies of meer informatie? Bel 0346-284944

Gefinancierde rechtshulp

Informatie over gefinancierde rechtshulp

Onder gefinancierde rechtshulp wordt verstaan de rechtshulp die door een advocaat wordt verleend en waarbij de kosten van die rechtshulp voor een deel door de overheid worden vergoed.

De Raad voor Rechtsbijstand bepaalt aan de hand van uw inkomsten of u voor gefinancierde rechtshulp in aanmerking komt of niet.

Eigen bijdrage

Wanneer u voor gefinancierde rechtshulp in aanmerking komt, dan zal de Raad de door u te betalen eigen bijdrage vaststellen. De hoogte van die eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. U kunt zelf de hoogte van de eigen bijdrage berekenen, klik daarvoor hier. Klik voor inkomensgrenzen en de tabel eigen bijdrage hier.

Juridisch Loket

U kunt voordat u naar de advocaat gaat, bij het Juridisch Loket (telefoon 0900 - 8020) een doorverwijzing naar de advocaat vragen. Het Juridisch Loket beoordeelt of een advocaat voor deze zaak nodig is. Wanneer het Juridisch Loket u doorverwijst, zal de Raad voor Rechtshulp een korting van € 52,00 op de eigen bijdrage toepassen in het geval u voor gefinancierde rechtshulp in aanmerking komt.

© 2016 - Webdesign by Joniisraeli.com and Webdevelopment by DM - Interactive

Maarssen

Breukelen

Utrecht

Kockengen

Nieuwer ter Aa

Loenen aan de vecht

Vreeland - nieuwersluis

Loosdrecht

Nederhorst den berg

Vinkeveen

Mijdrecht

Stichtse vecht

Weide meren

Ronde venen